Cursuri online gratuite  

 
Click aici pentru calendarul activitatilor din cadrul acestui curs...

 
Click aici pentru discutii libere pe tema cursului...

 
Creati-va un cont gratuit la
Academia Online - cursuri pe Internet.

 
Vreti sa aveti studenti online?
Click aici pentru detalii...

 
Cursuri online gratuite - http://academia.1educat.ro
Academia 1educatIdei creative pentru copiicurs: 1 2 3 4 5 6
 

C U R S   O N L I N E   G R A T U I T
 
Papusi pe bete
Sunt papusile cele mai simple si usor de fabricat. Nu trebuie decât sa taiati forma personajului dorit din carton, sa o colorati si sa o lipiti pe o bagheta de lemn.
Papusi din bidoane
Aveti nevoie de bidoane sau sticle din plastic mai vechi care au mâner. Mânerul va juca rolul nasului, dupa care veti colora fata personajului ales si veti prinde sticla într-un bat ca în desen:
Elefantii
Se pot fabrica usor, dintr-o veche stropitoare. Taiati trompa din teava stropitorii ca în desen. Pictati elefantul, dupa care îl puteti prinde de o bagheta mai groasa.
Papusi din baloane
Umflati un balon si lipiti pe el mai multe rânduri de hârtie de marimi mici. Formati o crusta cât mai groasa, dupa care lasati balonul sa se usuce. Dupa ce s-a uscat, spargeti-l. Va ramâne o crusta pe care o puteti picta, adauga par si tot ce trebuie, iar în final va rezulta o papusa.
Papusi care se pot mânui
Construiti papusile ca în desen, lasând loc pentru introducerea mâinii.
O alta solutie este atasarea a doua baghete mai lungi - una pentru mâini, iar cealalta pentru picioare. În acest caz, corpul va fi fixat de scena.
Sau încercati propriile solutii pentru animarea papusilor!
Papusi din manusi
Se pot face din manusi vechi de lâna care imita foarte bine un paianjen înspaimântator. Adaugati doar ochii si putina blana pe spate.
Taiati degetele unei manusi vechi, coaseti-le între ele si puteti realiza un sarpe sau un soricel.
Papusi din sosete
Pentru crearea papusilor, sosetele sunt materiale excelente. Trebuie doar sa coaseti sau sa lipiti ochii, gura, parul etc. Pentru nas, adaugati o minge de ping-pong sau o bila de la un deodorant vechi.

Papusi din cartoane de oua
Cartoanele de oua pot fi folosite drept cap pentru papusi. Dupa ce le îndoiti si decupati ca în desen, faceti doua locuri de unde sa puteti misca gura cu ajutorul mâinii.
Folositi cutiile din carton, deoarece pe cele de plastic este mai greu sa lipiti alte componente sau sa le desenati. Dupa ce ati facut fata, puteti aplica cu usurinta corpul.
Marionetele
Poate marionetele sunt prea complicate, mai ales într-un atelier mic. Nu toti copiii pot crea miscari naturale cu marionetele, dar daca realizati una, atasati sfori de mijlocul spatelui, de fiecare mâna si de picioare. Încercati sa le dati miscari cât mai naturale.
Teatrul de umbre
Poate copiii mai mari vor fi interesati în ceea ce priveste teatrul de umbre. Pentru amatori, teatrul de umbre se realizeaza prin decuparea unei forme simple, prinderea ei pe un bat, iar cu o lanterna se proiecteaza pe o pânza.
Dupa toate acestea nu trebuie decât sa... stingeti luminile !!!
 
6.1. Materialele necesare
6.2. Papusile
6.3. Spectacolul
Academia 1educatIdei creative pentru copiicurs: 1 2 3 4 56

    Cursuri gratuite    Forum    eLearning    Stiri    
    1educat    Cursuri    Cariera    Mediul educational    Editor    Resurse    Asistent online    
 
  Academia 1educat, 2001-2004-2002
http://academia.1educat.ro